عدم کنترل دقیق دیابت و تآثیرات آن بر استخوانها

محققین آمریکایی و ژاپنی دریافتند که دردهای نوروپاتی دیابتی و دجنره شدن اعصاب وقتی آغاز می شود که بین سلولهای مغز استخوان وسلولهای اعصاب هم جوشی یا فیوژن بوجود آید، این اتفاق سبب مرگ عصب و از کار افتادن آن می شود.

مطالعات نشان داده است که بالا بودن قند خون درافراد مبتلا به دیابت نوع 2 می تواند سبب حرکت سلولهای مغز استخوان به سمت سلولهای عصبی وسلولهای بافت های دیگر شده و با این سلولها فیوژ می شوند. هنگامیکه سلولهای مغز استخوان به نورونها و سایر سلولهای سیستم عصبی متصل شوند، نتیجه اش مرگ زود هنگام سلولها و از کار افتادن آنها می شود . فعال شدن یک آنزیم ویژه ، علت اصلی ایجاد نوروپاتی دیابتی است. محققین با بررسی مغز استخوان موشی که مستعد ابتلا به نوروپاتی دیابتی است و پیوند آن به موش مقاوم به نوروپاتی، دریافتند که پیوند مغز استخوان سبب می شود موش  دوم مستعد ابتلا به نوروپاتی شود.

همچنین هنگامیکه آنها استخوان را از موشی که مستعد ابتلا به نوروپاتی نبود به موش مستعد به نوروپاتی پیوند زدند ، مشاهده کردند که موش در برابر ابتلا به نوروپاتی مقاوم می شود.

نتایج این تحقیق در مجله ی FASEB به چاپ رسید.

Lawrence Chan می گوید: نوروپاتی دیابتی یکی ازشایع ترین و گسترده ترین عوارض دیابت است. آزمایشات ما نشان داد که بین نوروپاتی و سلولهای مغز استخوان در این بیماری ارتباط وجود دارد بهمین علت عدم کنترل دیابت میتواند برای استخوان عوارض بدی را به همراه داشته باشد.

منبع: www. diabetes.co.uk